Bezglutenska poslastica

Odgovorno tvrdim da izbjegavanjem glutena razvijamo kreativnost. Iako na tržištu možemo naći mnoštvo bezglutenskih proizvoda ljenost da odemo do prodavnice ili pak zasićenost jednim te istim proizvodima  nerijetko nas potaknu da kuhamo, pečemo, miksamo i eksperimenišemo. Tako je jedne zimske večeri nakon propalih pokušaja da nagovorim ukućane da oni odu do prodavnice nastao i ovaj bezglutenski slatki zalogaj. Dajte sebi punu slobodu, eksperimentišite sa svim što imate u kući, napravite i vi svoj bezglutenski slatki zalogaj.

Sastojci:

-rižini kolutići,
-kokosovo ulje,
-bezglutenska čokolada sa 50% kakao praha,
-ribani kokos,
-grožđice,
-nar.

Priprema

Otopiti čokoladu sa kašikom kokosovog ulja. Premazati rižine kolutiće čokoladom i kokosom, grožđicama, narom. Priznajem da sam nar stavila zato sto sam ga pronašla u frižideru ali se ispostavilo  da je u kombinaciji sa suhim rižinim kolutićima pun pogodak. Vrijeme pripreme dva minuta.

Prijatno


-


Коментари

Популарни постови