Domaći puding sa crnom rižom


Bezglutensko, posno. Može sa nekim
 zaslađivačem ali nije neophodno.
Bez laktoze i u odnosu na kupovne
 i prerađene proizvode znatno manje kalorično. 
 
Sastojci:
- Crna riža,
- biljno mlijeko (ja sam koristila mlijeko od lješnjaka) ,
- kukuruzni skrob (gustin),
- grožđice,
- cimet cejlonski, 
- organski kakao prah,
- kokosov šećer.
 
Priprema:
Potopiti crnu rižu i ostaviti da stoji u vodi bar osam sati. Nakon toga je isprati i staviti da kuha u omjeru jedan naspram dva u odnosu na vodu. Crna riža se dosta nakuha pa sam za puding za tri osobe koristila oko 100g riže. Kada je riža kuvana dodati šaku groždjica, kašiku kokosovog šećera, kašiku kakao praha, kaščici cimeta cejlonskog i biljnog mlijeka po želji. U nekom lončicu ražmutite kašiku kukuruznog skroba u hladnoj vodi ili mlijeku. Dodavajte polako kao da pravite obični puding i miješajte dok se ne zgusne. Umjesto grožđica možete koristiti bilo koje voće, banane su recimo jako ukusne u ovoj kombinaciji. Takođe možete koristiti neki drugi zaslađivač ili ga uopšte ne koristiti.

Коментари

Популарни постови