Heljdini mafini
Bezglutenski hljeb, ukusan i sto je najvažnije nije zahtjevan za pripremu.
Sastojci:
- 1 jaje,
- čaša i po heljdinog brašna,
- kašičica soli,
- pola šolje mineralne vode,
- 1 kašicica sode bikarbone,
- dve kašičice iscjeđenog limuna,
- hladno cjeđeno ekstradjevičansko kokosovo ulje,
- suncokretove ili bundevine sjemenke,
- kalup za mafine.
Priprema:
Umutiti jaje i kašičicu soli, dodati čašu i po heljinog brašna, kašičicu sode bikarbone, pola čaše kisele, dve kašičice limuna i sve to izmješati. Namazati kalup za mafine kokosovim uljem. Staviti smjesu u kalup, a potom posuti suncokretovim sjemenkama. Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Pijatno.:)
.
Коментари
Постави коментар