BEZGLUTENSKI RUČAK

  RIŽINA TJESTENINA U UMAKU OD POVRĆA



Sastojci:

- rižina tjestenina ( najukusnija mi je, a i najbrže se sprema Aleksandrijina ),
- luk.
- kokosovo ulje bez mirisa ili sa blagim mirisom ( umjesto kokosovog ulja možete koristiti ulje sjemenki grožđa ili repičino).
-oko 200g piletine.
-tikvica,
-paradajz,
-paprika,
- morska so.
-biber.

Priprema:

Na kokosovom ulju izdinstati sitno isječen luk, a potom dodati piletinu i začine. Peći do pola pa dodati jednu svježu papriku sitno isječenu po dužini. Nakon par minuta dodati tikvicu isječenu na sitne kockice, a potom i jedan paradajz koji ćemo prethodno oguliti i isjeći takođe na kockice. Dodati malo vode i dinstati.
Kada se naš umak već dobro upije pristaviti vodu za rižinu tjesteninu. U vodu ćemo staviti malo soli, a kada proključa dodati i tjesteninu. Kuhati tjesteninu u ključaloj vodi tri do pet minuta. Nakon tih pet minuta vodu iscjedimo ali dodamo hladnu vodu u tjesteninu, a potom opet procjedimo. Možete sve sastaviti ili aranžirati jedno kraj drugoga.

UKUSNO, BEZGLUTENSKO! UKOLIKO POSTITE SAMO IZBACITE PILETINU. UKOLIKO POSTITE NA VODI SKUHAJTE TJESTENINU SA CARSKIM POVRCEM! UZIVAJTE!!!

Коментари

Популарни постови