Palačinke bez brašna sa slatkim namazom bez šećera
Palačinke od zobenih pahuljica
Volite da jedete? Ništa ali baš ništa ne možete da sebi uskratite od hrane. Uprkos tome ipak bi ste voljeli sta kupujete farmerke za mršavice. Znam kako vam je i baš zato sam vam pripremila jedan zdravi recept da bi ste mogli da jedete palačinke, a da ne dobijete sto kolograma. Za ovaj recept sam se inspirisala na Atici koju vodi Slađa Trivić.
Sastojci:
-zobene pahuljice,
-organski kakao prah,
-jaja,
-banane,
-šumsko voće,
-morska so.
Palačinke sa zobenim pahuljicama
Za jednu palačinku vam je potrebno tri kašike zobenih pahuljica, jedno jaje, malo soli i malo vode.
Izmutiti jedno jaje mikserom, a potom mu dodati tri kašike zobenih pahuljica, malo soli i malo vode.
Ja pečem na teflonskoj tavi pa ne koristim nikakvo ulje. Ono što je bitno kod ovih palačinki jeste to što morate sačekati malo duže da se ispeku sa jedne strane, dakle dok se ne odvoje od tave sa strana, a potom okrenuti na drugu stranu.
Crne palačinke sa zobnim pahuljicaam
Početak je isti kao i kod prvih samo što u smjesu dodate i kašiku organskog kakao praha i kašiku zaslađivača. Možete se poslužiti sa stevijom, smeđim šećerom, javorovim sirupom. Zaslađivač vam je neophodan da ublaži ukus kakao praha.
Umjesto kakao praha možete koristiti i heljdino brašno u omjeru jedne kašike. Lično obožavam heljdu i ovakvu palačinku sa heljdom volim kombinovati sa namazom od sira.
Namaz
Kako je šumsko voće bilo prilično smrznuto i namaz je bio prilično čvrst.
Od ove dve varijante palačinki koje san mazala ovim namazom više su mi se svidjele obične bez kakao praha.
Palačinke su podobne za doručak osobama koje su na dijetalnom režimu ishrane, osobama koje su intolerantne na laktozu, te svima koji izbjegavaju tešku hranu i trude se da se hrane zdravije.
Napravite svoje palačinke bez brašna, a sa namazom se poigrajte. Stavite med, stavite sir, stavite kikiriki puter., bundevin puter...
PRIJATNO!
Коментари
Постави коментар