Kuhajte s ljubavlju za svoje bližnje
Domaća čokolada
Napravite sami domaću čokoladu za samo pet minuta. Postotak kakao praha će biti onaj koji vi odlučute da stavite. U originalnom receptu se koristi list stevije ali možete se poslužiti i sa smeđim šećerom, kokosovim šećerom ili šećerom šećerne trske.
Sastojci:
- kokosovo ulje,
- organski kakao prah,
- smeđi šećer.
Odmah pripremite i posudu za led.
Priprema:
Stavite dve supene kašike kokosovog ulja i dve kašike smeđeg šećera u posudu i zagrijte dok se ulje ne otopi.
Kada se ulje otopi dodajte dve kašike organskog kakao praha i miješajte par minuta. Uspite smjesu u kalup za led. Sa zadnje strane mozete dodati, orahe, lješnjake, kikiriki, indijske oraščiće, brazilske oraščiće... Ja sam ovaj put stavila zobene pahuljice. Smjesu ostavite da se ohladi pa stavite u frižider. Kokosovo ulje čim stavite u frižider ono se stvrdne, a samim tim i vaša čokolada će biti gotova. Ja nisam mogla dočekati da se stvrdne pa sam stavila u zamrzivač da ubrzam proces. Ako koristite steviju dovoljna vam je jedna supena kašika.
Коментари
Постави коментар